Een netwerk aanleggen in je bedrijf kan op veel verschillende manieren gedaan worden. Dit brengt voordelen met zich mee, maar ook nadelen. Het kost namelijk vrij veel tijd om een netwerk aan te sluiten en te onderhouden. Daarom gaan bedrijven vaak met een gespecialiseerde partij in zee. Deze kan alles uit handen nemen, van het aanleggen tot het beheren van gehele netwerken.
Welk soort netwerkkabel past het beste bij mijn bedrijf?
Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten netwerkkabels verkrijgbaar op de markt. De bekenste netwerkkabel is UTP. Dit is een kabel die gemaakt is van koper en is voorzien van een rubberen jasje. Een UTP kabel is goedkoop, maar is erg gevoelig voor dataverlies. Als je echter een robuust netwerk nodig hebt dat snel en eenvoudig is aan te sluiten, komt je uit op de Polymer Optical Fiber. Een kunststof optische kabel die tevens beter bestand is tegen cyberaanvallen, trillingen, hoge temperaturen of elektromagnetische pulsen. POF is een glasvezel kabel, maar dan gemaakt van plastic en deze heeft geen last van dataverlies. Wil je meer weten over de POF kabel en het verschil met UTP kabels?
De kosten van een netwerk aanleggen in je bedrijf
De kosten van het aanleggen van een netwerk in je bedrijf verschillen enorm. Voordat je een netwerk aanlegt in je bedrijf, kun je jezelf verschillende dingen afvragen. Welke netwerkkabel ga ik gebruiken, is het voor renovatie of nieuwbouw, ga ik in zee met een professioneel bedrijf of leg ik het zelf aan en wat zijn mijn eisen aan een netwerk? Als je zelf geen antwoord kunt geven op deze vragen, is het verstandig om een professional in te schakelen.
De mogelijkheden
Het is niet de vraag wat er mogelijk is, maar meer wat jouw verwachtingen zijn van je nieuwe netwerk. Als je bijvoorbeeld gebruik maakt van de POF kabel, dan kun je deze koppelen aan de verlichting. Zo is er dus overal waar verlichting is, ook WiFi. Samen met Trilux zorgen wij ervoor dat de verlichting is voorzien van POF. Dit is niet alleen efficiënt omdat de installateur alles in één keer kan monteren, maar ook ziet het er netjes en strak uit. Er wordt namelijk geen gebruik meer gemaakt van kabelgoten.